Ministarstvo znanosti i Microsoft za škole sklopili sporazum vrijedan 4,5 milijuna kuna

Ministarstvo znanosti i Microsoft za škole sklopili sporazum vrijedan 4,5 milijuna kuna
Ilustracija

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sklopilo je Okvirni sporazum za najam korištenja Microsoft programskih proizvoda za osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2016. godine i na osnovu njega Godišnji ugovor za 2014. godinu, objavljeno je na stranicama ministarstva. Ukupna vrijednost sporazuma je s PDV-om 4,464 milijuna kuna po godini, odnosno 13,392 milijuna kuna u tri godine. Isporuke će ići preko tvrtke Perpetuum Mobile.

Prema okvirnom sporazumu ministarstvo nije dužno nabaviti cjelokupni predmet nabave već samo ono što se potpiše na osnovi godišnjeg ugovora. U prvoj godini bit će nabavljeno 11,9 tisuća licenci oznake DsktipSchool ALNG , 2100 WinPro ALNG UpgradSAPk , 2100 Office ProPlus, 2100 CoreCAL , te 288 WinSvrStd. Te brojke jednostavno treba pomnožiti s 3 da bi se dobila ukupna vrijednost isporučenih licenci u tri godine.

Kako navode u ministarstvu, za sve informacije o distribuciji prava korištenja Microsoft programskih proizvoda i korisničku podršku osnovnim i srednjim školama možete kontaktirati Centar za preuzimanje Microsoft softvera za osnovne i srednje škole u Republici pri Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži CARNet, koji je zadužen za distribuciju najma korištenja Microsoft programskih proizvoda i korisničku podršku ustanovama iz sustava osnovnog i srednjeg obrazovanja. Korištenje Microsoft programskih proizvoda dopušteno je isključivo na računalima koja osnovne i srednje škole koriste u nastavi, pojašnjavaju u ministarstvu.