Microsoftova nova aplikacija pokušava pridobiti korisnike Androida na Windows Phone

Microsoftova nova aplikacija pokušava pridobiti korisnike Androida na Windows Phone
Microsoft

Poznata je stvar kako Windows Phone (i sada Windows Mobile 10) nema onoliko aplikacija kao Android i iOS. Taj aplikacijski deficit je vrlo problematičan i možete se jednostavno zapitati zašto bi se prebacili na Lumia 950 ako pretpostavljate da nijedna od vaših omiljenih aplikacija nema Windows ekvivalente.

Microsoft očito nije previše zadovoljan takvim razvojem stvari te je odlučio objaviti AppComparison za Android. Ova aplikacija pokušava uskladiti Android aplikacije na telefonu sa mobilnim Windows „kolegama“, dajući sugestiju koja bi Windows Phone aplikacija bila najbolja za vas a da nije Android aplikacija.

No, postoje tu i drugi problemi. Ne vjerujemo kako bi Google Drive datoteke samo tako prenijeli na OneDrive jer bi to zahtijevalo dosta muke i „napornog“ rada pa u tom slučaju AppComparison nema neki veliki značaj.

Također, alat sugerira aplikacije i usluge koje nisu analogne - UC Browser može biti u redu, ali to nije Chrome. Uglavnom, zanimljivo rješenje iz Microsoft redova, no pitanje je da li je i učinkovito. Vrijeme će pokazati svoje, a AppComparison će trebati puno sreće da opstane...