Microsoft pustio prvu veliku nadogradnju za Windows 10 Tech Preview

Microsoft pustio prvu veliku nadogradnju za Windows 10 Tech Preview
Antun Jastrić

Tri tjedna nakon lansiranja Windows 10 Technical Preview, Microsoft je lansirao prvu novu verziju članovima Windows Insider Programa. Nova verzija nosi oznaku Build 9860, a korisnicima je dostupna kroz Windows Update, a dok god je računalo upaljeno ili u sleep modu, nadogradnja će instalirati samostalno.

Nova verzija Windows 10 će zauzeti dodatnih 2 do 2,74 GB diskovnog prostora, ovisno o arhitekturi CPU-a i jeziku, a napomenuto je i kako će reboot trajati nešto duže nego što je to uobičajeno.

Nadogradnja donosi neke nove funkcionalnosti u Windows 10 s kojima se možete pozabaviti, a možda najzvučniji dio koji je dodan jest Action Center kojeg smo do sad viđali u Windows Phone.

„Ovaj build je fokusiran samo na omogućavanje osnovnih notifikacija - brze akcije i čišće korisničko sučelje doći će kasnije. Vidjet ćete obavijesti  od sustava i aplikacija, od novih e-mailova i IM poziva, objava na Facebooku i još mnogo toga -  a sve na jednom mjestu, tako da ništa ne propustite. Kliknite na novu Action Center ikonu u notifikacijskoj zoni na vašem taskbaru i pregledajte funkcionalnosti.“

Microsoft je također omogućio jednostavnije premještanje aplikacija među monitorima, a dodao je i animaciju za proces prebacivanja desktopa.

Ovo je prva u nizu nadogradnji koje Microsoft planira lansirati u sljedećim  mjesecima, u kojima će se dodavati nove funkcionalnosti, ispravljati greške, kao i učiniti sve u svojoj moći da se riješe stigme Windows 8.