Microsoft priprema novi UI za Windows 10

Microsoft priprema novi UI za Windows 10

Microsoft je objavio da će tijekom 2017. godine stići dvije velike promjene po pitanju Windows 10 operativnog sustava, a druga od njih tiče se korisničkog sučelja, koje će biti drastično drugačije no što je sad te će samim time korisnicima ponuditi jedno potpuno novo iskustvo.

Trenutno se promjene nalaze u završno fazi testiranja, a "skriveno" je pod kodnim imenom projekt Neon. No, zanimljivije od toga jest kad točno Microsoft planira objaviti promjene. Odnosno, donijeti ih korisnicima. Jer, prema vremenskoj crti koju su objavili na Ignite konferenciji u Australiji, jasno je jedino da u ovoj godini stižu dvije velike promjene.

I jasno je da će se prva velika nadopuna ove godine zvati Ctreators Update, a druga vrlo jednostavno - Second Update. Developeri uključeni u Insider program, navode da će prva nadopuna biti već u travnju, a druga krajem godine. Kako god, s njima stižu neke drastične promjene, a tiču se samog izgleda prozora, njihova minimiziranja, maksimiziranja i sl. Sve u svemu, izgled teži prema modernijem dobu, s naglaskom da prošlost treba ostaviti u prošlosti. Tako nešto dosad nije baš najbolje prolazilo za Microsoft, ali možda sad bude drugačije...

Mnogo više znat će se 10. svibnja na BUILD 2017, Microsoftovoj konferenciji za developere, kad bi trebali biti poznati mnogi detalji i objavljeni svi potrebni preostali detalji vezani uz projekt Neon i planove vezane uz Windows 10 ove godine.