Microsoft ne razumije smartphone industriju

Microsoft ne razumije smartphone industriju
Microsoft

Poznato je kako je osobno računalo i dalje broj jedan što se tiče popularnosti kod potrošača, no na velika vrata ušli su i pametni telefoni koji sve više postaju pametna računala. U početku su to bili mobiteli kojima smo se služili da nazovemo nekoga i pošaljemo poruku, no danas radimo pametne stvari na njima i koji puta nam služe umjesto računala.

Microsoft je postigao veliki uspjeh s osobnim računalima zbog svoje "otvorene prirode" no što se tiče pametnih telefona, tu nije postigao neki značajniji uspjeh. Javnost nije bila previše zagrijana za njegov Windows Phone sustav, a čini se kako se i Microsoft nije previše "potrgao" s marketinške strane.

Dvorak u PC MAG-u piše kako mu Windows Phone jednostavno nije legao te kako je bilo nemoguće ispraviti neke nedostatke jer je njegova Lumia 800 bila "zatvorena", a Microsoft se nije potrudio da korisnicima ponudi neku pomoć ili putokaz za rješavanje problema oko Windows Phone uređaja.

Danas postoji određeno mišljenje kako treba izbjegavati Windows Phone uređaje te da se korisnici odnose prema njima s jednom dozom ignoriranja. Microsoft jednostavno ne razumije smartphone industriju ili je možda nikada nije ni pokušao shvatiti.