Microsoft konačno olakšao nadogradnju Windows 7 kombiniranjem u jedan veliki patch

Microsoft konačno olakšao nadogradnju Windows 7 kombiniranjem u jedan veliki patch

Microsoftov Windows 7 operativni sustav još uvijek se može najnormalnije kupiti u trgovinama ili online, ali instalacija je postala uistinu velik problem zbog enormne količine nadogradnji, zakrpa i svega što se pojavilo posljednjih godina. Jer, dok kupimo „svjež“ primjerak ovog operativnog sustava, on dolazi više manje „ogoljen“. I to se napokon mijenja u potpunosti.

Naime, posljednja verzija koja se pojavila u prodaji jest ona iz 2011. godine, a to znači da treba pokriti "rupu" sve do travnja 2016. godine. Svjesni da moraju davati neku konkretniju podršku korisnicima koji čine veliku većinu svih na Windows operativnom sustavu (48 posto), u Microsoftu su napokon nešto i promijenili.

Svaki novi korisnik odsad preuzima sve potrebno za Windows 7, osim nadopune iz travnja 2015. A svaka ostala potrebna nadopuna će se nadodavati po potrebi svakog mjeseca. Jer, zna se da neke od nadopuna iz 2012. godine svakako nisu potrebne kasnije kad su ih "pregazile" nadopune iz 2014. i kasnije. Naravno, pod time se misli ponajviše na one sigurnosne. Stoga Microsoft novim korisnicima nudi svakog mjeseca provjeru situacije i potom oni preuzimaju sve što trebaju.

Treba znati da se ovo ne nudi kroz Windows Update uslugu već korisnici moraju sve obaviti samostalno. Također, sve ovo nudi se i za Windows 8.1, tako da nitko neće biti zakinut.

Očito su u Microsoftu shvatili da moraju što bolje paziti na postojeće i nove korisnike jer situacija je takva da se treba boriti za svakog od njih. Desktop računala nisu utjecajna kao što su bila, a samim time nije ni Microsoft, koji bazira svoju moću na njima već skoro 30 godina.

Teško da će ovo pomoći napraviti neke veće promjene, ali svakako ne može odmoći i možda je smjer kojim će Microsoft odsad ići po pitanju svih svojih proizvoda. Odavno je vrijeme za tako nešto...