Microsoft educira učenike srednjih škola o važnosti tehnologije

Microsoft educira učenike srednjih škola o važnosti tehnologije
Microsoft

U organizaciji Microsofta i udruge Programerko, a uz podršku Veleučilišta Baltazar, u petak 2. lipnja u prostorijama Veleučilišta Baltazar u Zagrebu održat će se YouthSpark Live. Riječ je o programu namijenjenom edukaciji učenika završnih razreda srednjih škola o važnosti IT tehnologija.

Sudjelovat će 80 učenika srednjih škola iz Siska, Petrinje i Topuskog, a IT stručnjaci objasnit će im važnost tehnologije u svakodnevici, podijeliti svoja iskustva te dati praktične savjete vezane uz poduzetničke vještine bitne za poslovanje.

Tako će Tomislav Tipurić iz Microsoft Hrvatska govoriti o prednostima odabira ICT zanimanja i budućnosti industrije. Također, bit će riječi i o programima za mlade gdje će danas uspješni menadžeri podijeliti svoja iskustva iz takvih programa, a učenici će imati priliku slušati o projektima koji su sudjelovali na Imagine Cupu. Matija Srbić, član pobjedničkog tima prošle godine, prezentirat će projekt Juvo - Home friend te u kojoj je fazi projekt nakon godinu dana.

Ovogodišnji sudionik Imagine Cupa Juraj Hlevnjak predstavit će aplikaciju Crolmagine, video analizu za praćenje broja putnika koja omogućuje putnicima da odluče kojim će vlakom putovati s obzirom na broj putnika.

Srednjoškolci će na okruglom stolu imati priliku poslušati vršnjake koji već sada idu u smjeru IT karijere, ali i stručnjake koji će govoriti o nužnim vještinama. Bit će održane i STEMI Hexapod i Office 365 radionice, a o projektu Vibby, koji omogućuje da iz bilo kojeg YouTube videa izdvojite i podijelite najzanimljivije dijelove, govorit će Matej Šerbec.