Micromax razvija vlastiti Android OS

Micromax razvija vlastiti Android OS

Indijski Micromax trenutno razvija svoju verziju Androida za buduće pametne telefone i uređaje. Operativni sustav će raditi na svim platformama kao što wearables, televizori i tableti. Suosnivač Micromaxa, Vikas Jain, rekao je kako će prvi smartphone s novim operativnim sustavom biti dostupan do kraja ove poslovne godine, a cijene će biti vrlo povoljne.

Izgleda kako su proizvođači otkrili da kupci žele nešto drugačije osim čiste verzije Google Androida. Beijing Xiaomi Technology Co., Ltd., Samsung i Microsoft već su razvili vlastite operativne sustave da se razlikuju od konkurencije, a Micromax planira slijediti isti put.

Vikas Jain ističe da oni ne žele ponovno „izmisliti kotač“ nego žele ponuditi neko drugo iskustvo. Također, ističe se i razlika između kupaca diljem svijeta gdje je svatko različit i razmišlja na drugačiji način.

Micromax se osjeća bliže indijskim potrošačima i bolje razumije lokalno tržište nego neki drugi proizvođač. Na softveru se radi u Bengaluru, a oko 75 ljudi iz Nokije je već prešlo u Micromax kako bi radili na novom projektu.