MasterCard omogućuje mobilna plaćanja putem Android uređaja kroz Android Pay

MasterCard omogućuje mobilna plaćanja putem Android uređaja kroz Android Pay
Fotolia

Google je predstavio uslugu Android Pay koja će korisnicima kreditnih, debitnih, prepaid i business kartica omogućiti korištenje Android pametnih telefona za svakodnevna plaćanja u trgovinama i unutar Android aplikacija. Ova novina omogućuje korisnicima MasterCard kartica više opcija plaćanja putem mobilnih uređaja.

Sveprisutnost mobilnih uređaja mijenja navike plaćanja kod potrošača. Prema nedavnom izvješću Federalnih rezervi Sjedinjenih Američkih Država, 39 posto svih korisnika pametnih telefona koristi mobilne telefone za plaćanja na prodajnim mjestima što pokazuje kako postoji potražnja za jednostavnim i sigurnim mobilnim plaćanjima. MasterCard je izgradio temelje za sigurne mobilne transakcije prije više od desetljeća predstavljanjem beskontaktnih plaćanja, ali i razvijanjem dodatne platforme za digitalna plaćanja 2013. godine koja pokreće i današnja rješenja mobilnih plaćanja.

Beskontaktne MasterCard kartice prihvaćene su na preko 3 milijuna prodajnih mjesta u 68 zemalja svijeta, a MasterCard usluga za digitalna plaćanja (MasterCard Digital Enabelment Service) omogućuje provođenje jednostavnih i sigurnih transakcija putem usluge Android Pay kako bi korisnici mogli koristiti svoje kartice, bilo kada, bilo gdje i onako kako to požele.

Početkom ovog ljeta, korisnici Android uređaja moći će koristiti svoje MasterCard kreditne, debitne, prepaid i business kartice putem Android Pay usluge. Svaka kupnja provedena tokeniziranom MasterCard kreditnom, debitnom, prepaid ili small business karticom pružit će korisnicima i trgovcima jednaku razinu sigurnosti, pogodnosti i jamstava koju pruža i svaka druga MasterCard transakcija. Budući da Android Pay ne dijeli broj kartice s prodavačem, korisnicima je pružena i dodatna razina sigurnosti.

„Mobilna plaćanja su naša svakodnevica i postala su sastavni dio novih uređaja“, izjavio je Ed McLaughlin, Chief Emerging Payments Officer kompanije MasterCard. „MasterCard uslugom za digitalna plaćanja (MDES) i uslugom Android Pay korisnicima su na raspolaganju tokeni kojima mogu jednostavno i sigurno plaćati putem povezanih uređaja. Sve to korisnicima donosi više mogućnosti plaćanja na većem broju mobilnih uređaja“.

„Mobilna plaćanja visoko su na listi prioriteta kompanije Google pa surađujemo s velikim platnim mrežama poput kompanije MasterCard kako bismo pružili besprijekorno iskustvo plaćanja na širokom rasponu pametnih telefona i u velikom broju trgovina. Android Pay usluga pružit će korisnicima više jednostavnosti, sigurnosti i izbora u načinu plaćanja putem Android telefona“, rekao je Pali Bhat, Google Director, Product Management.

Android Pay bit će dostupan korisnicima Andoid uređaja u Sjedinjenim Američkim Državama u mjesecima koji dolaze (od nadogradnje KitKat na dalje). Beskontaktna plaćanja trenutačno su prihvaćena u svim većim dućanima, restoranima, transportnim kompanijama, benzinskim pumpama i trgovačkim lancima koji će od sada primati i MasterCard transakcije provedene putem Android Pay usluge.