MAKERbuino pobjedio na startup natjecanju Zagreb Connect 2017. i odnio nagradu od 60.000kn

MAKERbuino pobjedio na startup natjecanju Zagreb Connect 2017. i odnio nagradu od 60.000kn

Jučer se održala četvrta konferencija Zagreb Connect 2017 u organizaciji Grada Zagreba i Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) u Kongresnom centru na Zagrebačkom Velesajmu. Pobjednik ovogodišnjeg Zagreb Connect startup natjecanja je MAKERbuino koji je osvojio prvu nagradu u iznosu od 60.000kn.

MAKERbuino je “uradi-sam” elektronički set, odnosno kutija s elektroničkim komponentama potrebnim za sastavljanje vlastite retro igraće konzole.

“Ova Zagreb Connect nagrada mi puno znači zbog daljnjeg ulaganja u razvoj MAKERbuino proizvoda, širenje proizvodnih kapaciteta i marketing”, izjavio je direktor pobjedničkog tima Albert Gajšak.

Konferenciju je posjetilo više od 600 sudionika koji su mogli čuti zanimljive rasprave, predavanja, međusobne razmjene iskustava te o mogućnostima povezivanja kroz networking!

Ovogodišnji Zagreb Connect 2017 otvorio je uvodnim govorom i ohrabrujućim riječima za startupove Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskih poslovnih anđela (CRANE). Startupovima je poručio da je sama ideja 1% uspjeha dok preostalih 99% čine kreativnost i znanje, a najviše upornost.

„Zagreb Connect je odskočna daska koja inovativnim ljudima s perspektivnim idejama olakšava put prema uspješnoj poduzetničkoj budućnosti, te smo jako ponosni što se četvrtu godinu za redom okupio ovako veliki broj mladih inovativnih ljudi“, izjavio je Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Također, na Zagreb Connectu mogla su se čuti zanimljiva predavanja gošće iz Izraela Anat Avni-Papo, Ingrid Vanderveldt, direktorica Empowering a Billion Women By 2020, Kallea Pallinga, člana Estonskog parlamenta, Julie Meyer, direktorice Ariadne Capitala iz SAD-a, Nenada Bakića, stručnjaka za STEM područje i brojne druge.

Još iz kategorije

Novi Career Speed Dating u četvrtak na FER-u

Novi Career Speed Dating u četvrtak na FER-u

12.12.2017. komentiraj

Career Speed Dating, odnosno spoj razgovora za posao i speed datea, održat će se 14. prosinca na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Ovaj je događaj namijenjen studentima tehničkih i STEM usmjerenih fakulteta te veleučilišta, a zajednički ga organiziraju Centar karijera FER-a i udruga eSTUDENT.

Ove se godine održava još jedan GeoMeetup

Ove se godine održava još jedan GeoMeetup

12.12.2017. komentiraj

Redovito okupljanje stručnjaka koji se bave uporabom tehnologije u procesu izrade karata, nazvano GeoMeetup, održat će se još jednom u tekućoj kalendarskoj godini. Druženje je zakazano za srijedu 13. prosinca na Geodetskom fakultetu u Zagrebu.

Sat kodiranja u Algebru privukao više od 800 učenika osnovnih škola

Sat kodiranja u Algebru privukao više od 800 učenika osnovnih škola

12.12.2017. komentiraj

Više od 800 djece osnovnoškolske dobi odazvalo se pozivu Algebrine Digitalne akademije da se pridruže globalnom „Satu kodiranja“. Oni su u četiri najveća hrvatska grada, Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, proveli nedjelju savladavajući osnove kodiranja uz instruktore Digitalne akademije.