LG webOS 3.0 dobio UL verifikaciju

LG webOS 3.0 dobio UL verifikaciju
LG

LG Electronicsov novi operacijski sustav webOS 3.0, jedan od najjednostavnijih i najintuitivnijih OS-ova za pametne televizore, verificirao je UL, vodeća globalna organizacija za testiranje i certificiranje, za njegovu kompatibilnost s internet stvari (IoT) uređajima u domu.

Pomoću vlastite aplikacije IoTV, linija LG-evih pametnih televizora za 2016. u dom korisnika donosi funkcije pametnog upravljanja i to na način da je moguće kontrolirati brojne LG-eve pametne aparate te odabrane proizvode drugih proizvođača korištenjem LG-evih Smart TV-a s webOS-om 3.0.

Kad su povezani, status različitih aparata pojavljuje se na zaslonu LG Smart TV-a koji tada djeluje kao sučelje između korisnika i uređaja. Tako putem zaslona televizora korisnici mogu kontrolirati određene kućanske aparata, kao što su hladnjaci, klima-uređaja ili perilice rublja, spojene putem Wi-Fi mreže ili žice. S webOS-om 3.0, ukućani mogu podesiti jačinu svjetla u sobi ili promijeniti postavku temperature klima- uređaj.

„Uvijek smo smatrali da je TV u dnevnom boravku središnje čvorište pametnog doma, a LG-evi pametni televizori s webOS-om 3.0 dizajnirani su upravo s tom funkcionalnošću na umu. LG će nastaviti pružati najbolje korisničko iskustvo i razvijati inovativne IoT proizvoda čak i iznad očekivanja potrošača.“, rekao je Sam Kim, stariji potpredsjednik i voditelj planiranja TV proizvoda u tvrtki LG Electronics Home Entertainment.

UL je verificirao niz LG-evih OLED i UHD televizora s  webOS-om 3.0, a LG-eva napredna IoT tehnologija bit će demonstrirana u Smart Home zoni na LG-evom štandu na sajmu CES od 6. do 9. siječnja.