LG preskače Nexus program ove godine

LG preskače Nexus program ove godine

Prema novom izvješću, LG planira preskočiti Nexus program ove godine. Umjesto toga, LG će se usredotočiti na poboljšanje popularnosti vlastitog mobilnog branda. Ova odluka i nije neko iznenađenje jer se LG bori kako bi izborio svoje mjesto pod suncem na zahtjevnom smartphone tržištu, a LG G4 je ocijenjen kao uređaj koji je donio više razočaranja nego uspjeha.

U ovom trenutku kompletna pažnja je usmjerena na G5 uređaj koji bi trebao izazvati preokret i dati novi zalet LG-u. Uglavnom, nemojmo očekivati nasljednika Nexus 5X, iako bi Google volio surađivati s LG timom.

Tijekom MWC 2016 u Barceloni, LG glasnogovornik je rekao kako su oni jako zadovoljni s odnosom koji imaju s Googleom, ali da Nexus program zahtijeva puno resursa. LG vjeruje da može koristiti resurse učinkovitije u svojim proizvodima. Očekuje se i nasljednik G Flex linije i ažuriranje LG V10 kasnije tijekom ove godine.

LG G4 nije ponovio uspjeh svojeg prethodnika, nekako su olako u LG-u očekivali da će se uspjeh samo tako dogoditi. G5 je sada nada da će se stvari ipak promijeniti u pozitivnom smjeru.