LG-ev OLED televizor donosi polarnu svjetlost

LG-ev OLED televizor donosi polarnu svjetlost
LG

LG je pokrenuo kampanju u kojoj će polarnu svjetlost putem svojih 4K OLED ekrana učiniti vidljivom i u vrijeme kada se ona ne pojavljuje u prirodi, odnsno tijekom ljetnih mjeseci kada na Islandu traje polarni dan. OLED Aurora Borealis bit će predstavljena na događaju u glavnom gradu Islanda Reykyaviku 20. srpnja nakon čega će krenuti četvromjesečna izložba fotografija prirodnih ljepota Islanda na spomenutim televizorima. Kompanija je ujedno organizirala i online promociju putem koje će zainteresirani moći osvojiti ulaznice za taj događaj.

Polarna svjetlost na Islandu ne može se vidjeti od travnja do kolovoza jer u tom razdoblju ponoćno sunce osvjetljava tu zemlju gotovo bez prestanka tijekom dana i noći. Kako bi turistima, ali i stanovnicima te države, pružio priliku da vide Auroru Borealis u ljetnim mjesecima LG je pozvao gotovo tisuću gostiju na koncert 'Lights out, Stars On' na kojem će nastupati lokalni bend 'Of Monsters and Men'. Na jednu noć koncertna dvorana Harpa u Reykjaviku će, uz svoje staklene panele, sadržavati i 40 velikih OLED televizora postavljenih kako bi prikazali noćno nebo Islanda na zaslonima.

Kampanja će uključivati i izložbu fotografija pejzaža Islanda i noćnog neba na LG-evim OLED televizorima. Uhvaćene objektivom talentiranih islandskih fotografa, fotografije koje prikazuju prirodnu ljepotu neba i zemlje bit će prikazane u potpuno novoj perspektivi, a izložba fotografija trajat će od 20. srpnja do 20. studenog u spomenutoj koncertnoj dvorani. Tijekom kampanje LG je blisko surađivao s nagrađivanim islandskim spisateljem i aktivistom Andrijem Magnasonom. Pridružit će mu se i profesionalni astrofotograf Sean Parker, autor fotografija koje prikazuju Auroru Borealis na islandskom nebu. Poznati YouTuber Lewis Hilsenteger iz Unbox Therapy bit će kreativni direktor kampanje.

Ulaznice su dostupne na www.tix.is/en/event/2973/lights-out-stars-on, a zainteresirani imaju prigodu i osvojiti posjet ovom događaju. Detalji o tome kako osvojiti karte za koncert i plaćene troškove putovanja mogu se naći na Facebooku na adresi www.facebook.com/lgtv.