LG donirao kućanske aparate stradalima u poplavama

LG donirao kućanske aparate stradalima u poplavama

LG Electronics donirao je 100 kućanskih aparata za 77 obitelji iz Gunje, Rajevog Sela, Posavskih Podgajaca i Račinovaca, čije su kuće stradale u poplavama. Donaciju, koja uključuje LG-eve hladnjake, usisivače te mikrovalne pećnice vrijednosti preko 100.000 kuna, uručili su direktor LG-a Hrvatska Mario Medved i Gordana Beuković, voditeljica Korporativnih komunikacija M SAN Grupe, partnera akcije.

Kao društveno odgovorna tvrtka koja brine o zajednici u kojoj posluje, nakon akcije besplatnog popravka vodom oštećenih LG-evih uređaja, LG Hrvatska odlučio je dodatno pomoći.

„Poplave koje su Hrvatsku pogodile na današnji dan prije četiri mjeseca uzrokovale su katastrofalne štete koje se procjenjuju na preko 1,5 milijardi kuna, a evakuirano je oko 10.000 ljudi. Zato smo, u suradnji s našim partnerom M SAN Grupom te u koordinaciji s Hrvatskim Crvenim križem, odlučili donirati 100 kućanskih aparata upravo u trenutku kad se postepeno stječu uvjeti za povratak u poplavljene domove“, rekao je Mario Medved, direktor LG-a Hrvatska.

Donatorskom projektu priključila se i M SAN Grupa, vodeći regionalni distributer IT proizvoda i potrošačke elektronike, čija je voditeljica Korporativnih komunikacija Gordana Beuković prilikom primopredaje uređaja na terenu izjavila: „S velikim smo se zadovoljstvom odazvali pozivu naših partnera iz LG-a, čije proizvode već dugo distribuiramo na hrvatskom tržištu, te na raspolaganje stavili i svoje resurse. Unutar ove akcije, između ostalog, osigurali smo prijevoz doniranih aparata te njihovu isporuku odabranim obiteljima do kućnog praga.“

Primatelji donacije su obitelji najveće socijalne ugroženosti, utvrđene u suradnji s Crvenim križem i lokalnim vlastima.

„Iako je od velikih poplava prošlo već četiri mjeseca, život u županjskoj Posavini još se, nažalost, nije normalizirao i zato je svaka pomoć itekako dobrodošla. U ime svih zahvaljujem tvrtki LG Electronics na donaciji kućanskih aparata te njihovom partneru M SAN Grupi čija će zajednička humanitarna gesta zasigurno pridonijeti kvaliteti života i bržem oporavku pogođenih domaćinstava u ovom dijelu Slavonije“,  poručio je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Regionalna podružnica LG Electronicsa sa sjedištem u Budimpešti na istovjetan način pomogla je stanovnicima ugroženih područja u Bosni i Hercegovini te Srbiji.