LG dobio EISA nagrade za 4K OLED TV, Smart+ TV, SoundPlate i pametni telefon G3

LG dobio EISA nagrade za 4K OLED TV, Smart+ TV, SoundPlate i pametni telefon G3
LG

LG je najavio da su 4K OLED televizor, Smart+ televizor, SoundPlate i flagship pametni telefon LG G3 dobili priznanje na dodjeli nagrada EISA (European Imaging and Sound Association) za 2014.-2015. Ovo najnovije postignuće ojačalo je vodstvo LG-a u kategoriji kućne zabave kao jedine kompanije s tri nagrade EISA zaredom za televizore s OLED tehnologijom.

LG-ev 77-inčni 4K OLED televizor (model 77EC980V), dobitnik nagrade European High-End TV za 2014.-2015., prvi je televizor koji objedinjava 4K razlučivost i napredni OLED zaslon s WRGB tehnologijom. Ova kombinacija najnovijeg u naprednoj tehnologiji zaslona osigurava oštru sliku i beskonačan omjer kontrasta. Ergonomski zakrivljen zaslon 4K OLED televizora pruža uranjajuće iskustvo gledanja i široki kut vidljivosti. Uz LG-ev Tru 4K Engine Pro, 77EC980V omogućava upscaling sadržaja niže razlučivosti na gotovo Ultra HD kvalitetu slike.

Dobitnik nagrade European Smart TV za 2014.-2015., LG-ev 55-inčni Smart+ televizor (55LB870V), nudi oštru, jasnu Full HD sliku s točnim bojama, dubokim kontrastom i širokim kutom gledanja. Uz revolucionarnu platformu webOS, 55LB870V pruža jednostavno i intuitivno korisničko iskustvo te brz pristup svijetu zabave. Ultra tanak okvir karakterističan za LG-ev dizajn CINEMA SCREEN ovom Smart+ TV-u daje elegantan izgled uz koji se korisnik osjeća bližim akciji na zaslonu.

Nagrada European HT Soundbase za 2014.-2015. dodijeljena je LG-evom SoundPlateu (model LAB540). Dizajniran kako bi praktično i nenametljivo pristajao ispod televizora, tanki SoundPlate sveobuhvatno je rješenje za kućnu zabavu. Uz snažan 4.1-kanalni sustav kućnog kina snage 320 W koji uključuje i bežični subwoofer, LAB540 nudi i ugrađeni 3D Blu-ray player te funkcionalnosti Smart TV-a. Podržava i Bluetooth pa korisnici bez poteškoća mogu streamati audio datoteke s vanjskih uređaja.

Hvaljeni LG G3 također je primio priznanje na ovogodišnjoj dodjeli nagrada EISA gdje mu je dodijeljena nagrada European Advanced Smartphone za 2014.-2015. LG G3 predstavlja presedan kao uređaj razvijen primarno na temelju povratnih informacija potrošača i filozofije Simple is the New Smart. Njegov nevjerojatni Quad HD zaslon i OIS+ kamera od 13 MP s laserskim automatskim izoštravanjem kreirani su kako bi brzo i jednostavno sačuvali i prikazali posebne trenutke. Vlastiti softver ovog uređaja uključuje inovacije kao što su Smart Keyboard, Smart Notice i Knock Code za jednostavno praktično, pametno i sigurno korisničko iskustvo.

„Zadovoljstvo je i čast dobiti za naše proizvode priznanje prestižne organizacije kao što je EISA“, rekao je Hyun-hwoi Ha, predsjednik Uprave kompanije LG Home Entertainment. „LG će nastaviti pomicati granice tehnologije i dizajna kako bi zadovoljio potrebe potrošača diljem svijeta koji očekuju da ćemo i dalje pružati najbolje što industrija može ponuditi.“

Organizacija EISA okuplja 50 medija koji se bave područjima tehnologije slike i zvuka iz 20 europskih zemalja. Nagrade EISA dodjeljuju se svake godine novim komercijalnim audio i video proizvodima koji utjelovljuju najbolju kombinaciju napredne tehnologije, značajki, dizajna, ergonomije i vrijednosti za novac, i to u šest kategorija: Audio, Video, Home Theater, Photography, In-car Electronics i Mobile Devices.