Kreće ICTbusiness.info Radio-Link

Kreće ICTbusiness.info Radio-Link
Shutterstock

Od 1. listopada 2015. ICT Business postaje još bogatiji. Sljedeći dosadašnji pravac širenja, u kojem je nakon pokretanja portala započeta istoimena TV emisija, a potom i preuzet gamerski portal Game Perspectives, od ovog tjedna započinje i radijska produkcija. Projektu se, naime, priključuje i radijska emisija Radio - Link, odnosno njezin autor Boris Ocić, čiji glas možete čuti u svakoj emisiji ICT Business TV.

Radio - Link započeo je s emitiranjem na Gradskom radiju u Osijeku u proljeće 2001. godine i dosad je, u nekoliko oblika i termina emitiranja, doživio 461 izdanje. Ova polusatna radijska emisija bavila se brojnim aktualnostima iz IT svijeta, ali na način primjeren radiju. Naime, rijetko tko će slušati suhoparno nabrajanje raznih podataka pa je i sam oblik emitiranih priloga i intervjua koncipiran kako bi bio zanimljiviji za slušanje širem broju ljudi. Brojne zanimljive teme u posljednjih nekoliko godina mogli ste preslušavati i naknadno putem interneta, ali od samog početka i uživo, putem streaminga spomenutog radija.

U 14 i pol godina postojanja emisija je ugostila brojne poznate i manje poznate ljude iz ICT svijeta, a u posljednje četiri godine, budući da je putem radijskih valova emitiran lokalno, Radio - Link se značajnije okrenuo praćenju događaja u Osijeku i udruzi Osijek Software City. Najveći grad na istoku zemlje mnogi danas nazivaju hrvatskom silicijskom dolinom, a velik doprinos u širenju informacija na lokalnoj razini dao je upravo Radio - Link. U znak zahvale autor i voditelj emisije (i naš suradnik od samih početaka) Boris Ocić primljen je u Osijek Software City kao počasni član.

Radio - Link sada će promijeniti format i donositi vam informacije svakodnevno. Na našem portalu od prvog ćete listopada moći pronaći poveznicu na najnovije izdanje ove radijske emisije. Tako ćete, dok se vozite u svojim automobilima i javnom prijevozu, pijete kavu i slično, putem interneta moći slušati dnevno radijsko izdanje najvažnijih vijesti s portala ICT Business. Vijesti ćemo vam donositi svakodnevno od ponedjeljka do petka u 12 sati i bit će kratki pregled materijala objavljenog na portalu u protekla 24 sata.

Na ovaj ćemo način nadopuniti našu redovitu ponudu sadržaja redovitim posjetiteljima; čitateljima i gledateljima, a odsad i - slušateljima.