Koje su najgore odluke Billa Gatesa

Koje su najgore odluke Billa Gatesa
Wikipedia

Microsoft nikada nije uspio postići uspjeh u rangu Applea te se mnogi pitaju zašto je to tako i tko je za to kriv. Ima onih koji tvrde da najviše krivice za „polovičan“ uspjeh Microsofta snosi sam Bill Gates.

Jasno je da se bivši predsjednik ne može smatrati odgovornim za sve ono što je pošlo u krivom smjeru u Microsoftu od osnutka tvrtke, no nije niti zaslužan za svaki uspjeh tvrtke. Grupa bivših zaposlenika tvrtke Microsoft udružili su se kako bi odgovorili na nedavni Quora post koji sadrži vrlo zanimljivo pitanje: Koja je najgora odluka koju je donio Bill Gates dok je bio CEO Microsofta ?“

Bivši SVP Brad Silverberg rekao je kako Bill Gates nije dovoljno napravio kada su u pitanju politički procesi te da je trebao više lobirati u Vladi. On je smatrao da Microsoft može sve sam i da ne treba tražiti pomoć od države.

Za razliku od Billa, konkurencija je uspješno lobirala i time povećala svoje šanse za uspjeh na tržištu. Hamid Shojaee, još jedan bivši zaposlenik, vjeruje kako je najgora Billova odluka bila da imenuje Steve Ballmera kao CEO tvrtke.

Za vrijeme njegova mandata nije ništa novo napravljeno te da Microsoft nije pronašao pravi pristup prema mobilnim uređajima. Puno je milijardi dolara potrošeno, a uspjeh je izostao, zaključuje Hamid Shojaee. Microsoft je sve samo ne neuspjeh, no opet je teško ne oteti se dojmu da je mogao puno više.