Kaspersky objavio zakrpu za CoinVault Ransomware

Kaspersky objavio zakrpu za CoinVault Ransomware
Fotolia

Stiže nam jedna dobra vijest iz svijeta IT sigurnosti a tiče se zlonamjernog CoinVault Ransomware koji šifrira vaše privatne datoteke i dekriptira ih kada plaćate određenom količinom bitcoina.

Vrlo razoran i opasan „komad“ malwarea, mora se priznati. No, čini se kako je možda pronađeno konačno rješenje da mu se stane na kraj, a sve zahvaljujući nepažnji tvorcima ovog virusa.

Kreatori virusa nisu svoj sustav „zaključali“ ispravno pa se došlo do korisnih podataka o tome kako taj virus radi te na koji ga način uhvatiti prije njegovog napada. Dobri stari Kaspersky je brže bolje objavio zakrpu za CoinVault Ransomware, a kako bi dešifrirali datoteke jednostavno trebate poslati bitcoin novčanik povezan s ransomware na NoRansom.Kaspersky.com, te ćete dobiti svoje dragocjene datoteke natrag.

„Pis of kejk“, kako bi mi to stručno i popularno rekli... No, grozno je kakvi se sve virusi „rade“ a kako bi preživjeli sve te napade postoje tri jednostavna i ključna pravila. Prvo, napravite back up svojeg računala. Treće - backup računala je pod obavezno. I zadnje... da, pogodili ste... backup. Nije teško zapamtiti, zar ne......