Kako je Amazon promjenio potrošačke navike kupaca

Kako je Amazon promjenio potrošačke navike kupaca

Foto: Fotolia

Istraživanje koje je proveo PwC pokazalo nam je da Amazon ima bitan utjecaj na kupce prilikom obavljanja kupovine, ali to nije ni izbliza sve. Najveća online trgovina na svijetu pokazuje da rijetko tko od konkurencije pored nje dobije priliku zaraditi novac - doslovno.

Čak 90 posto od 25 tisuća kupaca diljem svijeta ujedno su Amazonovi korisnici. Barem ako je vjerovati tome što PwC objavljuje, a razloga za nepovjerenje uistinu nema. Dakle, osim što čak 90 posto ljudi zna za Amazon i troši novac koristeći ga, nesvjesno ili svjesno mijenja svoje ponašanje.

Pa tako njih 28 posto tvrdi da manje kupuje, ako i uopće, u trgovinama koje se može fizički posjetiti. Njih 18 posto pak tvrdi da kupuje manje u drugim online trgovinama jer im Amazon nudi sve što trebaju, a njih deset posto tvrdi da samo i isključivo kupuje na Amazonu. Time se potvrđuje iznimna odanost.

Situacija je to koja konkurenciju treba zabrinuti, ali i potaknuti da nešto promijeni jer Amazon bježi divovskim koracima prema naprijed...

Još iz kategorije

Najveći je izazov shvatiti što potrošači žele -  kvaliteta je obavezna u biznisu, novinarstvu i PR industriji

Najveći je izazov shvatiti što potrošači žele - kvaliteta je obavezna u biznisu, novinarstvu i PR industriji

24.09.2017. komentiraj

Izazovi razvoja novih kategorija proizvoda, želje i potrebe potrošača, dobre i loše strane komšija i susjeda te Hrvatska u ekonomskom pogledu neke su od tema kojima je konferencijski dio jubilarnog Weekend Media Festivala priveden kraju.

Nove tarife i paketi za privatne korisnike iz Vipneta

Nove tarife i paketi za privatne korisnike iz Vipneta

24.09.2017. komentiraj

Vipnet je predstavio nove tarife i pakete za privatne korisnike koje omogućuju stvaranje kombinacija sukladno željama i potrebama pretplatnika. Najveća je novost paket nazvan Poveži Sve.

Održana 4. regionalna konferencija o RFID tehnologiji

Održana 4. regionalna konferencija o RFID tehnologiji

23.09.2017. komentiraj

U Zagrebu je ovog tjedna održano četvrto izdanje regionalne konferencije posvećeno RFID tehnologiji. Uz prezentacije i predavanja o nizu najnovijih tehnoloških rješenja u područjima proizvodnje, medicine i trgovine, posebna pozornost bila je namijenjena novom rješenju za komunalna poduzeća koje se odnosi na noviji i racionalni način zbrinjavanja otpada.