Kako do obnovljivih izvora energije

Kako do obnovljivih izvora energije
Fotolia ilustracija

U  Centru energetske efikasnosti održano je predavanje o energetskim rješenjima za posjetitelje iz Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače te partnerskih škola Bartol Kašić iz Grubišnog Polja i Stjepan Ivšić iz Orahovice.

Gosti su odlučili posjetiti upravo ovaj Centar pošto je jedinstven u Hrvatskoj i nudi sve što ih je zanimalo. U njemu se na čak preko 1000m2 prodajno - izložbenog, skladišnog i uredskog prostora nude pametna energetska rješenja koja kupcima garantiraju uštedu uz visoku razinu ekološke prihvatljivosti. Vrijednost cjelokupne investicije iznosila je preko deset milijuna kuna, a na cijelom je projektu zaposleno 40 djelatnika.

Samo predavanje bilo je podijeljeno na više tematskih cjelina, a prilikom obilaska izložbenog prostora, svaki element je bio pojašnjen. Posjetitelji su saznali sve što ih je zanimalo o solarnom grijanju, dizalicama topline, LED rasvjeti, pirolitičkim kotlovima, pećima na pelete te kaminima s izmjenjivačem topline.

Voditelj marketinga Centra Energetske Efikasnosti, Nikola Pervan za ICTbusiness je rekao da je „posebno zanimljivo posjetiteljima bilo je uživo vidjeti, isprobati te doživjeti funkcioniranje modernih energetskih sustava u praksi. Dakle, osim kupovine, svu opremu je moguće vidjeti u funkciji.

„Našim gostima su prezentirani i popularni, moderni načini grijanja poput infracrvenog grijanja čiji su dizajn i elegancija prikladni za svaki dom i ured, a naučili su više o obnovljivim izvorima energije te kako ih koristiti s ciljem postizanja maksimalne uštede energije i novca. Veliku pažnju pridajemo post-care brizi o svojim kupcima kao i o samoj edukaciji te stoga imamo posjetitelje iz svih krajeva Lijepe Naše i regije. U slijedećoj fazi pripremamo edukativne video materijale koji će biti javno dostupni svim zainteresiranim osobama, a u tijeku je proširenje Centra te pregovori sa obrazovnim ustanovama o uvođenju edukacije u školski kurikulum. Naše ljubazno i stručno osoblje najbolja su kombinacija koja dovodi do zadovoljnih kupaca koji osim prilike da proizvode vide uživo, mogu i saznati zašto ih se isplati ugraditi te kako ih pravilno koristiti“, kazao je Pervan.

Nakon predavanja, gosti Centra su zajedno sa zaposlenicima popili kavu te popričali o svemu što ih je dodatno interesiralo. Priređen je bio i domjenak nakon kojeg su se posjetitelji, kratkim izletom, upoznali s prekrasnim Međimurjem u čijem glavnom gradu Čakovcu je Centar smješten.

Program edukacije nastavljen je i slijedećeg dana, tako je u subotu organizirano predavanje u restoranu Pilka koje je održao Damir Jakšić. Tema predavanja bila je Racionalno korištenje energije i obnovljivi izvori energije.

“Ovim putem zahvaljujem svima koji su posjetili naš Centar te pozivam sve zainteresirane građane i institucije da nam se obrate za termine slijedećeg edukativnog ciklusa“, rekao je Pervan.