Jedna promjena mogla bi povećati trajanje baterije vašeg laptopa za 50 posto

Jedna promjena mogla bi povećati trajanje baterije vašeg laptopa za 50 posto

Baterije nisu problem samo na pametnim telefonima ili wearable uređajima već i na laptopima, posebno kad prođe koja godina otkako je kupljen. Da biste si pomogli dovoljno je znati za jedan iznimno jednostavan trik, koji će vam omogućiti 50 posto više energije.

Nedavno je Opera u svom internetskom pregledniku pružila korisnicima mogućnost uštede energije, ali Microsoft je za svoj Edge ipak napravio ogroman korak naprijed te potvrdio da taj internetski preglednik na aktualnom tržištu u ovom trenutku nudi najbolje moguće performanse. Premašili su Operu za 17 posto, Firefox za 43 posto i velikog potrošača energije Chrome za čak 70 posto.

Ako znamo i da je Edge trenutno najbrži browser koji se nudi, jasno da Microsoft ima znatnu prednost pred konkurencijom i to bi korisnici mogli ubrzo prepoznati. Bilo bi to jako dobro za kompaniju jer time bi se i službeno oslobodili tereta Internet Explorera, iznimno nepopularnog s razlogom.

No nije za Microsoft uspjeh Edgea dobar samo da bi se nosili s konkurencijom već i da bi dodatno popularizirali Windows 10 operativni sustav. Naime, Edge je dostupan samo za "desetku" i svi koji ga žele isprobati, moraju ujedno isprobati i taj operativni sustav. Svakako zanimljiva situacija za Microsoft.

A da sve skupa nije samo jeftina promidžba bez pokrića, pokazali su neovisni testovi objavljeni na YouTubeu.

Svaki put, bez iznimke, laptop je duže trajao ako bi se koristio Edge internetski preglednik.

Ukoliko sve ovo nije dovoljno, Microsoft naglašava da će s Windows 10 Anniversary Update, koji dolazi ovog ljeta, omogućiti još veću uštedu energije, ali i koristiti manje snage procesora, manje memorije i manje aktivnosti u pozadini, što znači povećanje performansi naših računala. Rijetki tako nešto mogu odbiti i odbaciti, a nudi se do 29. srpnja potpuno besplatno...