Izazovna godina pred novim Ericssonovim CEO-om Börje Ekholmom

Izazovna godina pred novim Ericssonovim CEO-om Börje Ekholmom

U vrlo izazovno vrijeme kormilo jednog od najvećih svjetskih proizvođača telekomunikacijske i druge elektroničke opreme, ali i softverskih rješenja za industriju, javnu upravu, zdravstvo i mnogih drugih područja Ericssona preuzima Börje Ekholm.

Njegovim preuzimanjem mjesta CEO-a Ericssona ovog ponedjeljka kompanija otvara novo poglavlje u svome poslovanju, tvrde analitičari pritom ističući kako ovaj iskusni menadžer koji je u listopadu prošle godine imenovan na tu funkciju već skoro 10 godina je u upravi kompanije.

Analitičari smatraju kako Ekholm dolazi nakon problema u kompaniji kako bi ju stabilizirao i uveo u novo razdoblje kada se hardver i softver ispreplići više nego ikad i kada se rješenja baziraju na interoperabilnosti tehnologija i brzim pristupom internetu kako u fiksnom tako i mobilnom broadband segmentu.

„Ericsson je odradio veliki posao oblikujući tehnološku industriju i rješenja u prošlom razdoblju. Međutim pred nama je veliki put u vrijeme kada dolaze masovne transformacije poslovanja koje će prije svega biti potaknute dolaskom 5G mobilnih mreža“, istaknuo je Ekholm.