Iskustvo Star Trek Holodecka bit će nam dostupno za 15 godina

Iskustvo Star Trek Holodecka bit će nam dostupno za 15 godina

Star Trek Holodeck iskustvo je nešto što bi svi mi vrlo rado iskusili, a prema nekim najavama, takvo nešto će nam biti dostupno za kojih 15 godina. Današnji VR (virtual reality) uređaji imaju neke naznake koje su slične Star Trek Holodecku, pa se tako ističe HTC Vive čija prednja kamera spaja stvarne objekte s virtualnim prostorom.

No, u Oculusu smatraju kako nam predstoji kojih 15 godina da bi mogli govoriti o Star Trek Holodeck iskustvu. Jedan od problema je što trenutni Oculus Rift i HTC Vive zahtijevaju žice spojene na high end računala za pokretanje. Samsung Gear VR je bežični no ne može ponuditi iskustvo kao Rift te obrada preko telefona nije ista kao na high-end računalu.

"Svatko želi Holodeck, ali mi do njega nećemo doći sutra. Nismo tamo ni za sljedećih pet godina. No, za 15 godina to će biti onda druga priča - Star Trek Holodeck bit će stvarnost. Nažalost, trenutno nije moguće dobiti Rift iskustva s bežičnim head zaslonom.“, izjavio je Max Cohen iz Oculusa. Naglasio je kako će se postepeno rješavati razni problemi - od onih manjih do većih.