iOS 8.1 je konačno lansiran, a s njim je došao i Apple Pay

iOS 8.1 je konačno lansiran, a s njim je došao i Apple Pay
Apple

Apple je napokon razveselio svoje korisnike i „izbacio“ iOS 8.1, verziju koja, nadajmo se, otklanja sve probleme najnovije inačice operativnog sustava. Uz to, Apple Pay je zaživio i odsad se može neometano koristiti - barem u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ali i samo na iPhone 6 i iPhone 6 Plus, te polovično na iPad Air 2 i iPad mini 3, gdje nije omogućeno prislanjanje uređaja za plaćanje. No ionako bi bilo izrazito smiješno tako velike uređaje prislanjati u pokušaju plaćanja, bit će sigurno dovoljna i sama aplikacija.

Ipak, to je manje bitno korisnicima, više ih zanima iOS 8.1, a on nudi neke novitete, poboljšanja i "popravke" za Photos (fotografije) i Messages (poruke). U Photos se može bidjeti iCloud Photo Library, ali kao beta izdanje. Također, aplikacija po novome šalje upozorenja ukoliko na uređaju ima premalo prostora.

Kod poruka je novost što se mogu slati poruke između Maca i iPhonea, a popravljen je i bug koji je onemogućavao pretragu.

Što se tiče ostalih rješenja problema, stigla su, pa tako više neće biti nikakvih "ludosti" kad su u pitanju Wi-FI, Safari i Bluetooth, a korisnici će i normalno moći birati hoće li se spojiti na 2G, 3G ili LTE mrežu.

Sve u svemu, djeluje obećavajuće, ali trebat će proći nekoliko dana da se vidi hoće li se korisnici javljati s novim problemima. Također, ovo je pouka za Apple, u budućnosti više ne bi trebali toliko podsjećati na Android, ipak nemaju toliko uređaja na "lageru" i softver je ono što većina Apple korisnika navodi kao prednost pred konkurencijom. Kad hardverski to više nije moguće s obzirom da je Apple odustao od poboljšanja na "planu" baterije ili kamere...

A da biste preuzeli ovu inačicu operativnog sustava trebat će vam 2,2 gigabajta slobodnog prostora na vašem uređaju, što je i više nego prihvatljivo. Možda ovaj put dođe bez iznenađenja kao, primjerice, album grupe U2.