Intel ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

Intel ušao u Guinnessovu knjigu rekorda
Screenshot / YouTube

Intel ima veliki razlog za slavlje - prošlog tjedna je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda. Postavljen je rekord za najveći broj bespilotnih letjelica koje su bile u zraku i letjele u isto vrijeme. 100 malih dobro opremljenih dronova stvorilo je zanimljivu lepezu svjetla na noćnom nebu, a sve se to dogodilo još u studenome prošle godine.

No, Intelov direktor Brian Krzanich tek je na CES-u objavio ovu vijest, a zanimljivo je kako je Intelu pomogao Ars Electronica Futurelab. Mnogi su komentirali ovu vijest u vidu toga kako bi ona mogla pomoći Intelu u vezi prodaje dronova i Internet of Things proizvoda.

Ok, mala je vjerojatnost za to, no opet se radi o dobroj reklami. Intel vjeruje kako su ova dva područja (dronovi i Internet of Things) koja neprestano rastu, presudna za Intelovu budućnost.

Brian Krzanich je upravo na CES-u najviše govorio o dronovima i o Internet of Things, što nam je dobar pokazatelj na to što se Intel trenutno fokusirao i u kojem segmentu nastoji imati središnju ulogu.

Što se tiče konkurencije, Intelov najveći protivnik mogao bi biti Qualcomm, a očekuje se kako bi se u toj „utrci dronova“ mogle priključiti i neke male, tek osnovane tvrtke.