Intel iznio viziju autonomne vožnje

Intel iznio viziju autonomne vožnje
Intel

Na Intel Developer Forumu 2016., koji je u čertvrtak okončan u San Franciscu, Intelovi viši direktori iznijeli su njihovu viziju autonomne vožnje. Tom su prilikom istaknute poslovne prilike koje ona nudi, naglašena tehnološka sredstva i njegova ulagačka strategija. Intel je istaknuo svoju jedinstvenu poziciju koja ga čini spremnim za ponudu najsveobuhvatnijeg skupa rješenja za autonomnu vožnju kojim će se pogoniti inteligentne značajke, a koje su temelj "stvari", mreže i oblaka.

Iz tog tehnološkog giganta ističu kako će se cestama do 2030. godine kretati 120 milijuna vozila s različitim stupnjevima autonomije što će imati velik društveni i gospodarski učinak. Intel je iznio svoja predviđanja o gospodarskom valu koji bi američkom gospodarstvu mogao donijeti uštede od 1,3 bilijuna dolara, dobit u pogledu produktivnosti od 507 milijarda, smanjenje troškova povezanih s prometnim nesrećama od 488 milijarda i uštede zahvaljujući većoj produktivnosti zbog smanjenja gužvi od 138 milijarda dolara.

Predstavnici tvrtke ilustrirali su njihovu poziciju koja kompaniji omogućuje ponudu svih sastavnica potrebnih za omogućivanje autonomne vožnje, uz značajke koje se protežu na vozilo, komunikaciju i podatkovni centar. Govorilo se o njihovom portfelju energetski učinkovitih silicijskih proizvoda te o globalnim partnerstvima s vodećim telekom i automobilskim tvrtkama. Njima žele ponuditi integrirana prototipna rješenja utemeljena na 5G tehnologiji, kojom će se zajamčiti spremnost mreže, te onim što nude podatkovni centri za pohranu, razmjenu i zaštitu ogromnih količina podataka koji će se usmjeravati u algoritme za hijerarhijsko učenje radi uvježbavanja vozila.

Intel je dao pregled onoga što smatraju svojim prednostima u automobilskom sektoru, a one obuhvaćaju silicijske proizvode, Alterine FPGA uređaje i Wind Riverove programske sustave. Kod dizajna za nove modele tako naglašavaju 49 OEM programski definiranih uređaja za upravljanje vožnjom, 33 dobavljača prvog stupnja i više od 30 modela vozila u prometu. S aspekta autonomnih angažmana ističu 19 OEM platformi, devet angažmana prvog stupnja i čak 59 partnera u ekosustavu. U sklopu rasprave izloženo je desetak demonstracijskih izložaka kojima se prikazuju ključne tehnologije na svim razinama Intelova portfelja i stručnih znanja. Oni su obuhvatili tehnološke, komunikacijske i analitičke značajke ugrađene u automobile, umjetnu inteligenciju, strojno učenje te sučelje između korisnika i stroja.