Inovacije, virtualna stvarnost i digitalna transformacija u fokusu konferencije Corp2IN

Inovacije, virtualna stvarnost i digitalna transformacija u fokusu konferencije Corp2IN
Fotolia

Ovog će se tjedna u Zagrebu održati drugo izdanje korporativne konferencije Corp2IN čije će glavne teme biti bazirane na inovacijama, virtualnoj stvarnosti i digitalnoj transformaciji. Konferencija kreće u srijedu, 26. listopada, događajem kojem će nazočiti samo oni s pozivnicama, a program za sve sudionike trajat će 27. i 28. listopada. Postkonferecnijska radionica zakazana je za početak prosinca.

Corp2IN u Zagrebu će okupiti dvadesetak vrhunskih predavača iz cijelog svijeta koji će ponajviše govoriti o inovacijama, ali i virtualnoj i proširenoj stvarnosti. Dakako, digitalna transformacija danas je neizbježna tema kada se govori o budućnosti svih vrsta organizacija. Tehnologija je nositelj svih promjena vezanih uz digitalnu transformaciju. Izgradnja novih rješenja i usluga sada ima barem jednu tehnološku komponentu, nerijetko i više njih. Tako već danas, primjerice, financijski, osiguravajući i telekomunikacijski sektor sve svoje nove usluge temelje na uporabi ICT tehnologija.

Prodor tehnologije u druge industrije vidljiv je na primjeru primjene virtualne i proširene stvarnosti na postojeće industrije. Iako ih se u početku promatralo isključivo u domenama zabave i igara, današnje primjene nadmašuju predviđanja kako i gdje se one mogu koristiti. Virtualna stvarnost danas je veliki hit, a svi ozbiljni proizvođači elektroničkih uređaja danas imaju ili planiraju vlastita rješenja u tom segmentu. Za poslovanje i poslovne korisnike daleko je zanimljivije područje proširene stvarnosti koje donosi povezivanje stvarnog i virtualnog svijeta.

U tom smislu potvrdu primjene na masovnom tržištu napravio je Microsoft Hololens, koji je prvi ušao u svijet korporacija te uspostavio rješenja u medicini, proizvodnji, dizajnu i arhitekturi. Ako vas zanima kako to radi u praksi i na koji način se još mogu primijeniti slične tehnologije na konferenciji Corp2IN ćete imati priliku vidjeti kako Volvo koristi Hololens uređaj i kako s njim mijenjaju način dizajna, proizvodnje i testiranje automobila. Više informacija o spomenutoj konferenciji pronaći ćete na službenim stranicama na kojima ujedno možete rezervirati ulaznice.