Inicijativa eSkills nastavlja prikupljati potpise za brze promjene u informatičkom obrazovanju mladih

Inicijativa eSkills nastavlja prikupljati potpise za brze promjene u informatičkom obrazovanju mladih

Otvoreno pismo budućem premijeru ili premijerki u kojem se traže brze promjene u informatičkom obrazovanju mladih izazvalo je veliku pozornost javnosti i medija. Inicijativa „eSkills for Jobs“ i njeni ambasadori izuzetno su zadovoljni podrškom i činjenicom da je važnost ove teme prepoznata u javnosti.

U samo nekoliko dana, peticiju kojom se pozivaju svi građani da svojim potpisom podrže inicijativu i pozovu na hitnu akciju - izmjenu programa Informatike u osnovnim školama podržalo je niz udruga, udruženja, pojedinaca te potpisalo gotovo 2.500 građana.

Ova je akcija pokrenuta uz podršku udruga, udruženja i asocijacija iza kojih stoji gotovo čitava ICT industrija, a tijekom akcije inicijativi „eSkills for Jobs“ javile su se i brojne strukovne udruge koje su izrazile svoju potporu i želju za suradnjom te također žele stati iza incijative i pomoći svojim radom, kao i brojni pojedinci i udruge koji su čak ponudili svoje programe koje je moguće gotovo odmah pokrenuti u osnovnim i srednjim školama.

Stoga, još jednom pozivamo sve zainteresirane građane da se pridruže inicijativi i svojim potpisom na web stranici „eSkills for Jobs“ podrže akciju za hitne promjene programa Informatike u školama, www.eskills.hr/otvoreno-pismo/ .