INFOGRAFIKA: Što je u video igrama bitno ženama, a što muškarcima?

INFOGRAFIKA: Što je u video igrama bitno ženama, a što muškarcima?

Video igre oduvijek se tretiraju kao nešto rezervirano samo za muškarce, ali ta percepcija prisutna je samo kod onih ne baš previše upućenih u moderne prilike. Pripadnice ljepšeg spola itekako vole igre, samo im se ukusi razlikuju od onog kakav imaju muškarci.

Nije to ništa čudno, no za industriju je dobro znati preference i u tome je svojim istraživanjem pomogao Quantic Foundry. Naime, proveli su ga na 239 tisuća igrača, od kojih je 18 posto bilo ženskog spola i došli do zanimljivih zaključaka.

Kod muških je u 14,1 posto slučajeva primarno natjecati se, potom slijedi s 11,9 posto potreba za destrukcijom. Bitna je i potreba za završetkom onoga što su započeli i na takve se igre koncentrira njih 10,2 posto i to je razlika. Kod žena je to na 17 posto i najbitniji je razlog za igranje igara. Destrukcija kod žena nije bitan faktor, ali zato je "fantasy" vrlo bitan (16,2 posto), kao i dizajn igre (14,5 posto).

Sličnosti se mogu vidjeti kod potrebe za što kvalitetnijom zajednicom vezanom uz određenu igru i kod žena je to u 9,5 posto slučajeva najbitnije, kod muških u 8,8 posto slučajeva.