INFOGRAFIKA: Nintendo Switch prodan u više primjeraka nego Wii U u svega 10 mjeseci

INFOGRAFIKA: Nintendo Switch prodan u više primjeraka nego Wii U u svega 10 mjeseci

Nintendo je sa svojom Switch konzolom ostvario prodaju od 14,86 milijuna jedinica te postigao iznenađujuće dobre rezultate tijekom prvih deset mjeseci koliko se nalazi na tržištu, što je ujedno japanskoj kompaniji pomoglo da u 2017. ostvari prihode od 7,7 milijardi američkih dolara te na taj način zabilježi rast od 175 posto u odnosu na 2016., ali i za manje od godinu dana prestigne ukupnu prodaju Wii U konzola.

Naime, na listi najprodavanijih Nintendovih konzola, na posljednjem je mjestu Wii U s 13,56 milijuna prodanih jedinica otkako se našao na tržištu 2012. Zatim na listi slijedi Switch, potom Gamecube s 21,74 milijuna, Nintendo 64 s 32,93 milijuna, Super Nintendo s 49,1 milijuna, originalni Nintendo sa 61,91 milijun i teško dostižni Wii najprodavaniji je sa 101,63 milijuna.

Inače, razlog lošoj prodaji Wii U leži ponajprije u činjenici da se Nintendo nije dovoljno potrudio oko igara koje donosi korisnicima te na taj način precijenio sebe kao kompaniju. Jer, konzole nisu dovoljne, bitno je ono na njima.

Sa Switch se nije ponovila takva greška, već u samom startu su ponuđeni sjajni naslovi i gameri su ih objeručke prihvatili te željeli u svojoj kolekciji. A najbolje od svega jest to što popularnost Switcha ne opada već raste pa bi do kraja godine prodaja mogla dosegnuti i 25 milijuna!