INFOGRAFIKA: Gdje su sve snimane scene iz Star Wars filmova

INFOGRAFIKA: Gdje su sve snimane scene iz Star Wars filmova

Ratovi zvijezda s filmom „Epizoda VIII - Posljednji Jedi“ ponovno su zaludili cijeli svijet pa se ruše rekordi po pitanju prihoda koji dolaze od vjernih obožavatelja, ali vuku se i razne paralele te donose zanimljive činjenice. Primjerice, malo tko zna lokacije gdje su sve snimani filmovi iz ove sage koja nam se uvukla u srca kroz četiri desetljeća.

Riječ je o ukupno devet filmova, a snimani su na svim kontinentima osim Antarktike. Čak je sniman i u Hrvatskoj, a kao grad se izabrao Dubrovnik, što nimalo ne čudi. U susjednoj Italiji se također snimalo podosta scena, kao i po Australiji, Kini, Jordanu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Boliviji...

Upravo je posljednje spomenuta baš kao i Hrvatska svoj debi u svijetu Ratova zvijezda dobio s ovim posljednjim filmom. Dok je u Lijepoj Našoj čast imao Dubrovnik, u Boliviji je to imao Salar de Uyuni. Također, Bolivija je jedina zemlja Južne Amerike u kojoj se snimao film, nikad prije u četiri desetljeća to se nije dogodilo na tom kontinentu.

U Africi je čast imao samo Tunis, a osim Sjedinjenih Američkih Država u sjevernoj Americi nitko nije imao tu čast. Naravno, pod "nitko" se misli na Kanadu. U srednjoj Americi pak se Gvatemala našla kao jedna od lokacija. A u Europi su osim Hrvatske i Italije filmovi snimani u Švicarskoj, Španjolskoj, Irskoj, Islandu, Velikoj Britaniji i Norveškoj.