INFOGRAFIKA: Developeri mobilnih aplikacija poludjeli za „igrivim oglasima“

INFOGRAFIKA: Developeri mobilnih aplikacija poludjeli za „igrivim oglasima“
Shutterstock

Aplikacije nije lako promovirati, posebno ako nemate milijune američkih dolara na raspolaganju. Zaokupiti pažnju korisnika, zadržati korisnika... sve to iznimno je teška „igra“, ali bez nje nema uspjeha. Stoga treba biti inovativan i originalan u pristupu, a čini se da rješenje postoji u tzv. „igrivim oglasima“ (eng., playable ads).

Naime, riječ je o načinu oglašavanja koji u svom banneru nudi neku igru, kratku i zanimljivu, pa ako korisnik krene baviti se njome pokazuje interes, i to bez potrebe da ju instalira. Znači, sve se može u kratkim crtama isprobati bez da se išta postavlja na uređaj. I samim time prvi korak jest ispunjen. Developeri su to sad već uvelike shvatili i vidi se da je tako kroz istraživanje AdColony na stotinu njih koji ostvaruju zaradu.

Naime, čak 46 posto njih do pažnje potencijalnih korisnika u 2018. godini namjerava doći kroz "igrive oglase", njih 26 posto neće odustati od video oglasa koji se pojavljuju preko cijelog zaslona uređaja, njih 13 posto pristupat će potencijalnim korisnicima kroz video sadržaj na društvenim mrežama...

Naravno, svi oni će imati kombinaciju oglašavanja jer time si povećavaju šanse za uspjeh, ali zanimljivo je vidjeti da se developeri okreću novim načinima promocije, koji je osvježavajuć i manje agresivan od ostalih.