Infinum organizira besplatni tečaj za razvoj aplikacija

Infinum organizira besplatni tečaj za razvoj aplikacija
Infinum

Softverska tvrtka Infinum po treći put organizira Infinum Academy, besplatni ljetni tečaj programiranja za moderna platformska rješenja. U razdoblju od mjesec dana, studenti imaju priliku naučiti razvijati mobilne i web aplikacije koristeći najnovije dostupne metode i tehnologije.

Kroz predavanja, domaće zadaće i konzultacije, studenti prolaze cijeli proces razvoja softvera, te će ih u tome voditi najbolji programeri Infinuma. Potreba za kvalificiranim IT- stručnjacima u neprekidnom je porastu te Infinum ovim projektom studente priprema za tržište rada.

“Ovaj projekt provodimo samoinicijativno i na vlastiti trošak, međutim to opravdamo time da pridonošenjem lokalnoj zajednici podižemo konkurentnost Hrvatske na globalnom IT tržištu“, rekao je Matej Špoler, suosnivač i tehnički direktor Infinuma.

Prošle je godine Infinum Academy zainteresirao 377 studenata od kojih je Infinum kroz program proveo njih 57. Studenti su se nakon položenog tečaja mahom zaposlili u informatičkim tvrtkama ili su iskoristili stečeno znanje za pokretanje vlastitih projekata.

Uz Android, iOS i Ruby on Rails tečajeve, polaznici od ove godine imaju prilike pohađati i tečaj JavaScripta. Prijave na ovogodišnji Infinum Academy otvorene su do 1. lipnja, a predavanja kreću 3. srpnja.

Detaljne informacije o projektu možete pronaći OVDJE.