Imate manje od mjesec dana za nadogradnju Windows 8.1

Imate manje od mjesec dana za nadogradnju Windows 8.1

Jeste instalirali nadogradili za svoj operativni sustav Windows 8.1? Imate vremena da to učinite do 10. lipnja ove godine, a ako slučajno zakasnite, loše vam se piše. Naime, Microsoft upozorava svoje korisnike kako bi mogli imati velikih problema u vezi nesigurnosti i ranjivosti na eventualne napade cyber kriminalaca.

Poznato je kako je prvotni rok bio 12. svibnja što je još najavljeno na Microsoft Build Developer konferenciji prije mjesec dana, no izgleda kako je Microsoft odlučio dati novu šansu korisnicima i produžiti rok. Lijepa gesta, mora se priznati. A sada jedna isto tako dobra vijest za tvrtke, a tiče se Windows 8.1 i Windows Server 2012 R2.

Tvrtke nadogradnju za Windows 8.1 i Windows Server 2012 R2 mogu obaviti do 12. kolovoza ove godine. Znači, ima se dosta vremena i tko zakasni neka se poslije ne buni. Inače, veliki broj korisnika i dalje koristi Windows 8 koji ima za 0,48 posto veći tržišni udio nego Windows 8.1. Čini se kako se korisnicima ne žuri previše oko nadogradnje, pa su u Microsoftu ipak odlučili malo "omekšati stvari" i dati im vremena za nadogradnju.