Igračke budućnosti bit će skupi hologrami

Igračke budućnosti bit će skupi hologrami
Screenshot / YouTube

Kompanija Fisher-Price, specijalizirana za izradu igračaka, postavila je YouTube video koji prikazuje kako će izgledati igračke u budućnosti. I velik dio njih koji ga pogleda sasvim sigurno si ih neće moći priuštiti jer riječ je o hologramima, 3D pisačima, animiranim knjigama, slikovnicama...

Sve je napravljeno od stakla, tankog materijala i potpuno sigurnog za djecu. No sama činjenica da se radi o tehnologiji u naletu, koja će po svom dolasku sasvim sigurno probijati okvire kućnog proračuna srednje klase u Sjedinjenim Američkim Državama i većini razvijenijih zemalja svijeta, govori sama po sebi dovoljno o tome koliko će biti dostupna prvih godina.

Ipak, sve je zanimljivo, posebno stolica za dijete koja čim se postavi hrana na nju izračunava koliko je dijete treba pojesti da bi unijelo dovoljno kalorija u sebe. Odnosno, da ne bi unijelo previše u sebe. Sve to izračunava ne samo prema visini i težini djeteta, već i po dobi djeteta te po tome koje je doba dana, koje je godišnje doba... i cijeli niz detalja na koje čovjek baš ne može sam paziti.

Svi se sjećamo i zidova, vrata ili rubova na kojima su nam roditelji ucrtavali visinu iz godine u godinu. E sad više ne moraju to raditi na taj način jer "pametni zid" prikazuje visinu svega što mu se približi. Dakle, vaše dijete stoji uz zid i on bilježi visinu, koju potom jednostavno "pospremimo" u memoriju i bit će dostupno kad god želimo.

Naravno, ono najzanimljivije su hologrami i Fisher-Price na njima bazira kompletnu budućnost svijeta igračaka. Bit će ih "na sve strane", dostupni po cijeloj kući, a i oni koji se sad žale zbog činjenica da im djeca provode previše vremena uz zaslone mobilnih uređaja, sasvim sigurno će se činiti bezazlenima za one roditelje koji će odgajati djecu za dva desetljeća.

Također, treba znati da Fisher-Price ciljano ide na bogatu publiku, žele upravo "udariti" na to tržište, kao što konstantno i rade dok pomiču granice. Uvjereni su da u svakom trenutku postoji "krajnja publika", ona koja ne pita za cijene već isključivo kupuje ono u čemu vide nešto korisno, kvalitetno, zabavno, originalno...