IFA 2017: Očekuje nas vrlo zanimljiv sajam

IFA 2017: Očekuje nas vrlo zanimljiv sajam
Dražen Tomić

I ove godine najveći svjetski sajam potrošačke elektronike IFA 2017 koji će se održati u Berlinu od 1.-6. rujna donijet će vrlo zanimljiva događanja, pokazati trendove i usmjeriti industriju prema njezinim potrošačima, smatra Jens Heithecker, IFA Director, Executive Vice President Messe Berlin Group koji je to istaknuo na dvodnevnoj najavi berlinske IFA-e u Lisabonu.

Prema njegovim riječima važnost sajma IFA je da dolazi u predblagdansko vrijeme, a ove godine nas opet očekuju novi ULTRAslim TV uređaja, nova generacija dronova, 3D printera, slušalica i uređaja za umreženi dom. Upravo će IoT kao dio svakog uređaja ključna tema sajma IFA u Berlinu za koji se već traži prostor više jer bi ove godine mogao biti rekordno popunjen sajam.

Podsjetimo kako je prije 35 godina CD donio digitalnu glazbu, no danas su to uređaji koji su naši telefoni, televizori, bilo koji hi-fi uređaji. Svio ti uređaji danas mogu biti spojeni, raditi zajedno, moguće je dijeliti sadržaj. Naravno opet se očekuje da će VR i AR biti u punoj snazi na IFA-i ove godine u Berlinu, pritom je zanimljivo kako se ove godine očekuje sve više sadržaja bilo da je riječ o filmovima, serijama koji će biti snimljeni za VR uređaje.

Ono što je sigurno je da će IFA 2017 u Berlinu još jednom pokazati ključne trendove u poslovanju, ali i što nam tehnologija kao korisnicima donosi.