Idućeg tjedna održava se Job Fair 2016, studentski sajam poslova u Hrvatskoj

Idućeg tjedna održava se Job Fair 2016, studentski sajam poslova u Hrvatskoj

U ponedjeljak, 9. svibnja i utorak, 10. svibnja 2016. u terminima od 9:00 do 18:30h, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održat će se najveći studentski sajam poslova u Hrvatskoj, Job Fair 2016. koji, uz FER, zajednički organiziraju studentske udruge KSET i BEST.

Ove godine na sajmu sudjeluje više od 40 najprestižnijih poslodavaca iz IT, bankarske, automobilske i ostalih industrija iz Hrvatske i svijeta, uključujući i neke od najpoznatijih tvrtki na svijetu, poput internetskog diva Googlea i najveće softverske kompanije na svijetu, Microsofta. Predstavnici kompanija bit će izravno dostupni za sva studentska pitanja.

Poseban partner sajma Job Fair 2016. je najpoznatiji hrvatski startup, tvrtka Rimac Automobili, koja će uz prezentaciju svog poslovanja, na FER dovesti i simulator vožnje najbržeg električnog automobila na svijetu Concept One-a te svoj električni bicikl Greyp!

Na Job Fairu 2016. predstavit će se poslovi i praksa u razvoju svemirskih tehnologija, IoT-a, računalnih igara, big date, mobilnih aplikacija, umjetne inteligencije te mnogim drugim područjima za koja vlada veliki interes hrvatskih i stranih velikih kompanija, ali i startupa.

U drugom danu sajma, na panelu “Startupi, inkubacija & uspjeh“ sudjelovat će najpoznatiji poslovni anđeo Saša Cvetojević, voditelj najvećeg coworking prostora u Hrvatskoj HUB385, Luka Sučić, osnivač GIS Clouda Dino Ravnić i direktor marketinga Omega softwarea Filip Fučić, koji će pričati o vlastitim startup iskustvima. Osim o uspjesima, po prvi će put govoriti i o neuspjesima te onome što su iz njih naučili i što im je pomoglo da im idući poslovi budu uspješni, a sve kako bi studentima dali punu sliku onoga što je potrebno da bi startup postao globalno uspješan.