IBM-ov prvi pametni telefon Simon iz davne 1994. izložen u Londonskom muzeju znanosti

IBM-ov prvi pametni telefon Simon iz davne 1994. izložen u Londonskom muzeju znanosti

IBM-ov prvi svjetski pametni telefon Simon, bit će izložen u London Science Museum - 20 godina nakon što je prvi puta pušten u prodaju. Uređaj je pokrenut 1994. godine i bio je kombinacija mobilnog telefona i zaslona koji je osjetljiv na dodir.

Simon Personal Communicator imao je 1 MB memorije, 2400 bps modem i bateriju koja je trajala samo sat vremena. Zaslon je bio osjetljiv na dodir, imao je aplikacije kao što su bili kalendari i kontakti. Moglo se komunicirati na internetu, slati e-mailove i upotrijebiti opciju za faksiranje.

Simon je bio dostupan samo u SAD-u, stajao je 1099 dolara bez ugovora, a s ugovorom 899 dolara. Prodao se u 50.000 komada, a nakon pola godine prestala je njegova proizvodnja. Mitsubishi Electric je napravio Simona za IBM, što je podatak koji svakako treba biti memoriran.

Tko zna što nas očekuje za dvadeset godina i hoće li svi ti naši sadašnji pametni uređaji otići u muzej. Kako se tehnologija razvija, ne bi bilo čudo da možda mi završimo u nekom muzeju kao atrakcija naprednoj tehnologiji koja je zavladala našim planetom.