Hrvati su vrlo nezadovoljni životom

Hrvati su vrlo nezadovoljni životom
DepositPhotos

Gobalna agencija GALLUP 2015. godine objavila je istraživanje o razini zadovoljstva građana zemalja diljem svijeta - od 142 države, Hrvatska se našla na 126 mjestu. Iste godine, Eurobarometar ispitivao je, između ostalog, i životno zadovoljstvo građana 28 zemalja Europske Unije. Hrvatska se od država EU članica našla na 22. mjestu te se s ocjenom 6,3 u kategoriji općeg zadovoljstva građana životom svrstala u skupini država članica čiji su građani izrazili najnižu razinu zadovoljstva. Je li to zapravo tako?

TED, globalna platforma za promociju ideja vrijednih širenja u posljednjih 30 godina okupila preko 3.500 lokalnih TEDx timova u više od 190 država diljem svijeta, a zagrebački tim ove godine organizira sedmu po redu godišnju konferenciju koja će se održati 29. rujna u kinu Europa.

Jedno od najvećih regionalnih TEDx događanja u posljednjih nekoliko godina je svojoj publici predstavilo 130 govornika, organiziralo 22 događanja na kojima je sudjelovalo preko 5.000 sudionika, a ono što je najvrjednije jest činjenica kako su njihove ideje vrijedne širenja on-line pregledane preko milijun puta. Još uvijek se pitamo koliko smo zadovoljni?

Ovogodišnja TEDxZagreb konferencija okupit će 20-ak govornika koji će kroz temu konferencije, #satisfaction, nuditi rješenja na pitanje koliko smo zadovoljni! Inovatori, sveučilišni profesori sa zanimljivim hobijima, znanstvenici, entuzijasti, regionalni umjetnici i osobe za koje možda niste čuli, a diljem svijeta ih prate milijuni followera, samo su neka od zanimanja govornika koja svojim životom, djelovanjem i postignućima šire pozitivan napredak naše zajednice. Upravo će oni, na događanju, podijeliti svoje ideje, razmišljanja, procese, inovacije i pokazati koliko smo ZAPRAVO zadovoljni.

„Ove godine potrudili smo se okupiti govornike ne samo respektabilne domaće, već i inozemne koji će nam prenijeti svoje ideje. Gotovo 500 sudionika, koji uz naše govornike dijele pozitivan stav prema budućnosti, još jednom će dobiti priliku družiti se u inspirativnoj atmosferi koja će nam svima pomoći u izgradnji bolje budućnosti za generacije koje dolaze. Vjerujem u još jedan događaj za pamćenje koji je pred nama.“, istaknuo je Karlo Matić, nositelj licence TEDxZagreb.

Više o TEDxZagreb možete potražiti na web stranici http://tedxzagreb.com/