HP i Intel postali sponzori Overwatch League

HP i Intel postali sponzori Overwatch League

Tvrtke HP i Intel zajedno s tvrtkom Blizzard Entertainment udružile su snage u velikim sponzorskim ugovorima za Overwatch League koji predstavljaju dugoročno ulaganje u vrhunsku profesionalnu ligu. U okviru tih višegodišnjih ugovora Intel će sponzorirati buduća Overwatch natjecanja, kao i Overwatch League timove.

Igrači koji sudjeluju u tim natjecanjima bit će opremljeni vrhunskim hardverom za gaming tvrtki HP i Intel. Na Overwatch League turnirima koristit će se isključivo HP-ova računala i zasloni za gaming, točnije OMEN by HP i računala s Intel Core i7 procesorima.

„Suradnja s tvrtkom Blizzard Entertainment kao globalnim IT partnerom organizacije Overwatch League sjajan je način promidžbe igrača na e-sports turnirima i predstavljanja našeg hardvera na profesionalnoj gaming sceni. OMEN hardver široko je prihvaćen među najboljim profesionalnim igračima na svijetu te se veselimo što ćemo na taj način pridonijeti natjecanju na Overwatch League turnirima.“, izjavio je Alex Craddock, globalni voditelj marketinga za osobne korisničke sustave u tvrtki HP Inc.

Ovaj osvježen i još sposobniji porfelj računala za gamere, HP Inc. predstavlja velikoj gaming zajednici ovih dana u Zagrebu u sklopu Reboot Infogamera 2017., gdje se na štandu od 300 metara četvornih održava turnir na kojem se mogu osvojiti brojne nagrade, a glavna nagrada je OMEN by HP prijenosno računalo.

Overwatch League predstavlja jedinstvenu priliku za sponzore sa svojim predstavnicima u različitim gradovima, što omogućuje interakciju i bolju povezanost s obožavateljima diljem svijeta.

E-sports turnire već prati više od 280 milijuna ljudi diljem svijeta. To je zajednica koja obuhvaća najzahtjevnije i najtraženije demografske skupine, uključujući dva do tri puta veći udio publike milenijske generacije od bilo koja od četiri najpopularnija sporta u SAD-u.

Overwatch League temelji se na Overwatchu, velikoj uspješnici tvrtke Blizzard Entertainment koja je ubrzo nakon svog izdanja prošle godine postala igra s najvećim rastom popularnosti te je nedavno dosegle 35 milijuna igrača.

Prva sezona Overwatch League natjecanja počinje 10. siječnja 2018. i traje do lipnja, a doigravanje i finale zakazani su za srpanj. Predsezonsko natjecanje počinje 6. prosinca s nizom prijateljskih natjecanja u kojima će se predstaviti prvih 12 timova.

Svi mečevi u predsezoni i regularnoj sezoni za 2018. održavaju se na stadionu Blizzard Arena Los Angeles, najmodernijem centru za igranje uživo u Burbanku u Kaliforniji, koji je posebno projektiran za Blizzard Entertainment e-sports događaje.