Hangar18 s Noa brandom u ofenzivi na europskom tržištu

Hangar18 s Noa brandom u ofenzivi na europskom tržištu
Goran Matošević / Tomich Productions

Nakon nastupa u Barceloni s brandom Noa koprivnička tvrtka Hanga18 odlučila se i za nastup na CeBIT-u koji se sredinom lipnja održava u Hannoveru. O razlozima nastupa na CeBIT-u, koji je jedan od najvećih ICT sajmova u svijetu razgovarali smo s direktorom marketinga Mariom Pintarom. Na sajmu će uz pametne tlefone iz Noa serije predstaviti i novost u ponudi a to su i Noa televizori.

Zašto ste se odlučili za nastup na ovogodišnjem sajmu CeBIT i kakva su vam očekivanja?

Postali smo lider u B segmentu pametnih telefona te nakon 2 godine nastupa na sajmu Mobile World Congress u Barceloni i dobivene EISA Besty Buy Smartphone nagrade, to smo definitivno i potvrdili. Stoga nam je želja naše proizvode pokazati i na drugim, svjetski poznatim, sajmovima vezanim za ICT industriju. Robnu marku Noa smo proširili novoj linijom proizvoda, Noa Vision televizorima koje ćemo prezentirati na CeBIT-u.

Što će te posebno predstaviti ove godine na CeBIT-u?

Predstavit ćemo cijelu N liniju pametnih telefona, s naglaskom na nove modele: N1, N7 i N10. Osim toga s nama u Hanover putuje i model H10le, dobitnik EISA nagrade, koji je još uvijek naš „flagship“ model. Na CeBIT-u će po prvi puta biti prezentiran novi Noa Vision 55“ 4K UHD Smart TV koji se temelji na Android 6.0 operativnom sustavu. Vjerujemo kako imamo odličan proizvod koji će kupcima pružiti savršenu sliku u njihovom prostoru uz prihvatljivu cijenu i 5 godina jamstva.

Kome su ta rješenja namijenjena?

Naši proizvodi namijenjeni su svim uzrastima budući da mobitele i televizore koriste svi, od djece, odraslih pa sve do starijih osoba. Naravno da su pojedini modeli prilagođeni određenim skupinama, pa je tako Noa N1 namijenjen mladim ljudima koji se vole druženja i zabavu. S druge strane, Noa N7 svojom odličnom kamerom i „oversampling“ tehnologijom stvara fotografije do 80 MP pa je namijenjen svima koji vole fotografirati svoje najvažnije trenutke. „Royal blue“ boja modela N7 toliko je upadljiva da ćete zaista biti zapaženi u društvu. Pametni telefon Noa N10 zbog svojih odličnih specifikacija bit će dobra alternativa svima koji si ne mogu priuštiti skuplje uređaje. Noa N10 prati trendove koje je Apple postavio sa svojim model iPhone X.

Planirate li ići i slijedeće godine na CeBIT?

Planiramo, ali svoju konačnu odluku ćemo donijeti nakon prvog nastupa na CeBIT sajmu kada napravimo evaluaciju tog eventa.

Obzirom da nastupi na sajmu nisu jeftini koliko vas košta ovogodišnji nastup?

Slažem se da sajmovi nisu jeftini, ali u današnje vrijeme za našu industriju su jako bitni. Najveća prednost je B2B i B2C komunikacija jer na jednom mjestu imate prilike razgovarati i odraditi sastanke s tvrtkama i poslovnim ljudima koji su zainteresirane za vaš proizvod. Cijeli nastup, od zakupa samog prostora, logistike i puta doći će nas oko 50.000 EUR.