HAKOM donio odluku u svezi cijena korisničkih paketa za socijalno ugrožene skupine krajnjih korisnika - postojećim korisnicima cijene se ne mijenjaju

HAKOM donio odluku u svezi cijena korisničkih paketa za socijalno ugrožene skupine krajnjih korisnika - postojećim korisnicima cijene se ne mijenjaju

Vijeće HAKOM-a donijelo je danas odluku kojom su operatoru univerzalnih usluga, Hrvatskom Telekomu (HT), odobrene cijene javne govorne usluge prilagođene potrebama socijalno ugroženih skupina krajnjih korisnika - korisnika usluga s posebnim socijalnim potrebama, koje će se početi primjenjivati od 1. srpnja 2017., odnosno na ugovore sklopljene nakon 30. lipnja 2017.

Naime, Hrvatski Telekom d.d. (HT) je ukinuo korisničke pakete ˝HALO Super 60˝ za privatne korisnike te ˝HALO Start˝ i ˝HALO Super Business˝ za poslovne korisnike. Umjesto istih, od 1. siječnja 2017., na privatne korisnike se primjenjuje paket ˝Halo Zovem Sve˝, a na poslovne korisnike ˝HALO Super Business 100˝, dok su posebni popusti za posebne kategorije korisnika - korisnika usluga s posebnim socijalnim potrebama, ostali nepromijenjeni. Međutim, HT će 1. srpnja 2017. ukinuti mogućnost korištenja ˝HALO Super 60˝, ˝HALO Start˝ i ˝HALO Super Business˝ za sve korisničke skupine pa tako i za navedene posebne kategorije korisnika.

U tom smislu, zatraženo je i od HAKOM-a dobiveno odobrenje na novi cjenik javne govorne usluge prilagođene potrebama socijalno ugroženih skupina krajnjih korisnika - korisnika usluga s posebnim socijalnim potrebama, uz određene uvjete. Tako će svi novi korisnici koji ulaze u navedenu posebnu kategoriju korisnika, a koji podnesu zahtjev HT-u za posebne cijene javne govorne usluge nakon 1. srpnja 2017., imati na raspolaganju isključivo ponudu korisničkog paketa ˝HALO Zovem Sve˝ za privatne korisnike i ˝Halo Super Business 100˝ za poslovne korisnike.

U odnosu na postojeće korisnike, odnosno korisnike s kojima će ugovori biti sklopljeni do 30. lipnja 2017., zadržavaju se postojeće cijene. HT će omogućiti postojećim korisnicima koji nakon 1. srpnja 2017. podnesu zahtjev, prelazak na novi korisnički paket.