Hackacity hackathon po prvi put i u Hrvatskoj

Hackacity hackathon po prvi put i u Hrvatskoj
Shutterstock

Hackacity hackathon 2. i 3. lipnja održat će se diljem svijeta, a ove se godine u njega uključila i Hrvatska. U sklopu tog globalnog događaja, na kojem će timovi izrađivati 'Smart City' rješenja, hrvatski će se timovi natjecati u prostoru startup akceleratora u Tehnološkom parku Zagreb.

Rješenja koja će izrađivati timovi, osim što će biti iz segmenta pametnih gradova, koristit će baze otvorenih podataka koje će biti dostupne putem Fiware platforme. Hackacity se održava treću godinu zaredom, a Zagreb je prvi grad iz ovog dijela Europe koji će ugostiti to kreativno natjecanje.

Zagrebački hackathon bavi se temom urbane mobilnosti, no timovi koje zanima neko drugo područje, poput turizma, zaštite okoliša, sigurnosti, zdravlja ili društvenih inovacija, moći će raditi rješenja s tim temama kroz uključivanje u hackathon izazove drugih gradova.

Uz Zagreb, neki od gradova koji su uključeni u hackacity su Porto (Portugal), Utrecht (Nizozemska), Santander (Španjolska), Paderborn (Njemačka) te Cuiabá i Guaranhuns (Brazil). Developeri koji imaju želju razvijati svoju Smart City ideju te se povezati s potencijalnim poslovnim partnerima, mogu se prijaviti i kao pojedinci i u timovima. Prijave su otvorene do 1. lipnja, a zainteresirani više pojedinosti mogu saznati na službenoj stranici natjecanja.