Google spaja svoje servise YouTube Red i Google Play Music

Google spaja svoje servise YouTube Red i Google Play Music
Ilustracija

Google ne miruje ni sekunde, konstantno gleda kako u trenucima kad su praktički dosegnuti vrhunci po pitanju broja korisnika ipak pridobiti njih što je više moguće kako bi koristili apsolutno sve što se pruža „na jelovniku“. Upravo zato spajaju se YouTube Red i Google Play Music, dvije usluge koje nude pretplatnicima odlično glazbeno iskustvo.

„Spajamo dvije usluge, a imamo jednu ponudu“, rekao je kratko i jasno šef Google Musica Lyor Cohen te dodao da se tako nešto moralo napraviti kako bi bio zadržan korak s konkurencijom kao Amazon Prime Music, Spotify i Apple Music.

Uistinu, to je potpuno logično, a korisnicima odlično jer dobivaju za istu cijenu jednu poboljšanu uslugu. Ali ne i globalnu, nažalost. Naime, YouTube Red dostupan je samo u Sjedinjenim Američkim Državama i nudi klasične YouTube usluge, ali bez reklama, uz mogućnost video streaminga i više glazbe no u besplatnoj verziji.

Uz to, usluga već streama glazbu kroz Google Play Music i YouTube Music, a moguće je gledati i YouTube Red Original televizijske emisije i filmove, ako ste pretplatnik. Istovremeno, Google Play Music nudi na dlanu milijune izvođača i pjesama, sve za pretplatu od 9,99 američkih dolara. Baš koliko košta i YouTube Red.

Baš kao što i zvuči, dosta je komplicirano sve to skupa jer zapravo jedna usluga dijeli se na njih nekoliko i to nema smisla. Sad će se po tom pitanju situacija poboljšati pa će biti konkurentnija svemu što se nalazi na tržištu. No, treba znati i da još uvijek nema datuma kad će se spajanje svih usluga dogoditi.

„Korisnike ćemo obavijestiti na vrijeme prije svih većih promjena. Naš je cilj pružiti im najbolju moguću uslugu“, poručili su iz Googlea.

No, ni riječi o globalnom izlasku na tržište, bez limita za one van SAD-a ili drugih odabranih država...