Google se nada kako će Android Wear biti kompatibilan sa iOS

Google se nada kako će Android Wear biti kompatibilan sa iOS
Motorola

Za sada su Android Wear pametni satovi poput Moto 360 i LG G Watch R kompitabilni jedino za Googleovu Androidnu platformu. No Jeff Chang, proizvodni menadžer za Android Wear, u intervjuu je natuknuo mogućnost nadogradnje i za Appleov-e iOS uređaje.

„Mi uvijek želimo da što veći broj korisnika može uživati u iskustvu koje pružamo, stoga smo, kako bi im približili Android Wear, veoma zainteresirani za realizaciju tih mogućnosti.“, izjavio je Chang.

No Chang i ostali su svjesni da im je za taj korak potrebno prijeći mnogo tehničkih i programskih zapreka oko kojih će se trebati dodatno potruditi. Tako je nastavio: „Voljeli bismo da Android Wear dosegne što više ljudi, no to nije 100 posto pod našom kontrolom.“

Ukoliko se trud njegovog tima rezultira uspjehom, to će otvoriti brojne mogućnosti poput povezivanja Samsung Gear Live s novom iPhone 6-icom. Teško je pak za povjerovati da će Apple i njegov nadolazeći Apple Watch isurađivati oko Android Wear-a s primjerice Microsoftom koji je najavio vlastiti pametni sat. Jedan od pokazatelja da smo ovim navodom možda u krivu jest njihova suradnja oko Offica za iPad, iako je do iste bilo potrebno puno vremena.

Stoga, svi vi koji želite vlastiti Android Wear, imate izbor pričekati da Changove lobističke vještine prorade ili ga nabaviti uz Google-ovu podršku.