Google predstavio gigapixel kameru

Google predstavio gigapixel kameru

Odmah da vas razočaramo - gigapixel kamera nije za selfije. Znamo da ste to prvo pomislili, no Google je odlučio napraviti kameru koja nije za, nazovimo to tako, mase. Uoči Google I / O, tvrtka je predstavila novu kameru visoke rezolucije koja može raditi gigapixel slike. Kamera se zove Art Camera i sada vam je možda jasnije čemu bi ova kamera mogla služiti.

Uređaj je napravljen za Google Cultural Institute kako bi se fotografirala umjetnička djela iz muzeja diljem svijeta i na taj način se arhivirala i sačuvala. Google tvrdi kako je kamera toliko moćna da može zumirati i vidjeti poteze kistom.

Svaki umjetnički komad se slika dio po dio kako bi se ulovila ultra visoka rezolucija za svaki dio slike. Fotografije se zatim šalju Googleovim poslužiteljima kako bi se spojile. Proces traje nekoliko sati.

Trenutno, arhiva ima više od 1.000 djela u svom katalogu iz zbirki diljem svijeta. Možete ručno istražiti galeriju ili samo kliknete na muzej ili umjetnikovo ime. Google je napravio 20 Art Cameras koje će se isključivo koristiti za arhiviranje umjetničkih djela. Zaboravite „selfije“.