Google Maps ima novu prometnu značajku

Google Maps ima novu prometnu značajku
Fotolia

Prilikom Android ažuriranja Google Maps je dobio novu prometnu značajku koja će korisnicima sigurno olakšati putovanje. Treba naglasiti kako Google radi odličan posao oko ažuriranja svojih karata i navigacijskog softvera za pametne telefone, a ovih dana je upravo napravljeno jedno „tiho“ ažuriranje (9.15) koje se može odmah „skinuti“.

Ažuriranje nosi status “fairly minor“, no kod Notifications opcije nalazi se novi checkbox “Traffic Information“ koji uključuje upozorenja o okolnim događajima u prometu. Naravno, tu opciju možete uključiti i isključiti, sve zavisi od vas.

Google Maps za Android v9.15 donosi i razne bug ispravke i poboljšanje performansi što je još jedna korisna stvar za Maps. Prometne značajke su nam danas više od ičega potrebne jer kada putujemo često se događaju zastoji, nesreće, radovi i slično te se začas možemo naći u situaciji da stojimo u koloni i da živci rade.

No, upravo zahvaljujući ovakvim značajkama, možemo predvidjeti sve te nemile događaje i odabrati neki sporedni ili zaobilazni put. Google se stvarno trudi oko toga i na tome mu treba čestitati, no ujedno i na taj način zadržava svoje korisnike.