Generalni direktor Samsung Electronicsa odstupa s dužnosti

Generalni direktor Samsung Electronicsa odstupa s dužnosti

Dopredsjednik uprave i generalni direktor Samsung Electronicsa Kwon Oh-hyun odstupit će sa spomenutih funkcija. Čovjek koji je više od tri desetljeća u kompaniji objavio je da se povlači sljedeće godine kako bi napravio mjesta za novo vodstvo južnokorejskog elektroničkog giganta.

"Suočeni smo s dosad neviđenom krizom unutar tvrtke i oko nje i vjerujem da je sada vrijeme da kompanije krene potpuno novim putem s novim duhom i mlađim vodstvom koje će bolje odgovoriti brojnim izazovima današnje IT industrije, stoji u Kwonovoj izjavi. On je jedan od dvojice dopredsjednika uprave, zajedno s Jay Y. Leejem, koji je u kolovozu osuđen na pet godina zatvora zbog korupcije.

Unatoč činjenici da poslovanje kompanije bilježi sve bolje rezultate, Kwon je odlučio odstupiti upravo zbog brojnih skandala koji potresaj Samsung posljednjih godina, a kulminirali su upravo uhićenjem nasljednika Leeja.

On će se povući u ožujku kada mu bude istekao tekući mandat, objavili su iz tvrtke. Kwon je na mjesto dopredsjednika došao 2012. godine, a do prošle godine bio je direktor segmenta proizvodnje zaslona.

"Želim da moja ostavka bude prilika za podizanje konkurentnosti i inovativnosti te za izlazak iz teške situacije u kojoj se u upravljačkom smislu našla kompanija, izjavio je Kwon.