Francois Bornibus novi predsjednik Lenova za EMEA regiju

Francois Bornibus novi predsjednik Lenova za EMEA regiju
Lenovo

Od 1. travnja mjesto predsjednika za EMEA regiju u Lenovu preuzet će Francois Bornibus. On trenutačno obnaša dužnost potpredsjednika i glavnog operativnog direktora u regiji. Nakon stupanja na novu funkciju podnosit će izvještaje Luci Rossiju koji će i dalje u hijerarhiji kompanije biti odgovaran za tržišta regija EMEA i Latinska Amerika.

Na svom novom položaju Bornibus će, navodi se u priopćenju za medije, 'nastaviti s provođenjem strateške i transformacijske inicijative tvrtke Lenovo za daljnje jačanje njezinog položaja širom regije.' Od njega se očekuje da će iskoristiti položaj tvrtke kao vodećeg proizvođača računala na svjetskoj razini kako bi se ostvarila ambicija dosezanja najjačeg distributera PC-a u regiji uz preuzimanjem udjela na tržištu tableta gdje Lenovo trenutno drži treće mjesto.

Drugi zadatak koji se postavlja pred Bornibusa je učvrstiti položaj trećeg najvećeg prodavača servera u regiji i ojačati položaj poslovne jedinice Data Center Group kao snažnog natjecatelja na poslovnom tržištu. Treći cilj koji je postavljen pred njega je nastavak potpore Motorolinih ambicija koje uključuju predstavljanje cijelog portfelja u svim cjenovnim kategorijama s naglaskom na srednje i premium segmente.

Otkako je 2012. preuzeo poziciju glavnog izvršnog direktora Bornibus je pridonio uspjehu Lenova u regiji EMEA. Pod njegovim je vodstvom više nego udvostručen tržišni udio tvrtke na području osobnih računala, od 10% do rekordno visokog udjela od 21,1%, te je učvršćen njezin položaj na drugom mjestu prodavača u regiji. Također je igrao ključnu ulogu u transformaciji tvrtke nakon akvizicija Mediona, IBM System x divizije i Motorola Mobilityja.