Ford predstavio inteligentni limitator brzine

Ford predstavio inteligentni limitator brzine
Ford

Intelligent Speed Limiter je nova zanimljiva i korisna značajka koju je Ford predstavio ovih dana. Radi se o inteligentnom limitatoru brzine koji pomoću kamere koja je postavljena na vjetrobransko staklo skenira putokaze i drži vašu brzinu pod kontrolom.

Znači, ako želite nagaziti po papučici gasa, limitator brzine to ne dozvoljava, tj. blokira vas. Pitate se na koji način - vrlo jednostavno - samo vam smanji dotok goriva u motor. Senzor čita prometne znakove, registrira informacije te upozorava vozača na promjene na cesti. Ford S-Max bi trebao biti prvi koji će dobiti Intelligent Speed Limiter.

Ova značajka će sigurno smanjiti broj nesreća na cestama, barem što se tiče Ford vozača. Bilo bi dobro ovakvo nešto, danas-sutra, uvesti u sve automobile. Zamislite kako bi se promijenilo stanje na hrvatskim cestama i zaustavila luda jurnjava i vožnja po našim prometnicama.

Ova Fordova značajka je posebno važna za mlade vozače koji vole nagaziti na gas, a ovako ih Intelligent Speed Limiter ipak drži pod kontrolom. No, imamo neki osjećaj kako bi naši ljudi već našli načina kako da prevare Intelligent Speed Limitera. Ni ne sumnjamo u to...